yeşil beyaz renklere sahip olan brezilya takımı. maçlarını 22.600 seyirci kapasiteli arena conda'da oynarlar. yakın zamana kadar dördüncü lig sayılan serie d'de mücadele etmiş bir takımken, 2014'ten bu yana ise en üst lig serie a'da yer almaktadır.
bu yılki copa sudamericana'da finale kadar çıktılar. kulüp tarihinin en büyük başarısına imza attılar. finalin ilk maçını oynamak için yola çıkmışlardı ancak bugün
29 kasım 2016 kolombiya uçak kazası'nda bir takım yok oldu. 3 oyuncuları sağ kaldı. çok ama çok üzücü. huzur içinde uyusunlar. futbolun elim kazalarına birisi daha eklendi ne yazık ki.
kadersiz, kısmetsiz takım. bir yorum vardı çok güzeldi; peri masalı trajedi ile bitti diye.
peri masalı bu sefer mutlu sonla bitmedi anne!...
sosyal medya hesabından şöyle anlamlı bir karikatür paylaşmış olan kulüp;
www.facebook.com
"2009'da serie d'ye, 2011'de serie c'ye, 2013'te serie b'ye, 2014'te serie a'ya yükseldiler. 2016'da copa sudamericana finaline kaldılar. tırmanmaktan asla yorulmadılar ve sonunda cennete ulaştılar."
www.ntvspor.net
bu arada kulübün kenti chapeco'da stadyumda anma törenleri yapıldı. dualar edildi;
www.ntvspor.net
atletico nacional'in başvurusu sonrasında
conmebol tarafından copa sudamericana şampiyonu olarak ilan edilen takım. ak süt gibi helal olsun.
twitter.com
copa sudamericana'ya kavuşmuş olan takım. nacional de fair play ödülünü aldı.
www.ntvspor.net
yeni başkanı Plinio David de Nes'ten bir açıklama gelmiş;
“Sadece Barcelona bizimleydi” diyen De Nes, “İlk andan itibaren bize maddi yardımda bulundular ve ağustos ayında bizi Gamper Kupası’na çağırdılar” ifadelerini kullandı.
www.diken.com.tr
bu sezon ligi 8. sırada tamamlayarak yeniden copa libertadores bileti almış olan takım.
www.ntvspor.net
ligde botafogo'ya 1-0 yenilerek bitime 3 hafta kala küme düşmesi kesinleşmiş olan takım. kazanın 3. yıl dönümünün bir gün öncesinde talihsiz bir olay oldu bu.
www.ntvspor.net